Sprekers / programma Sprekers / programma

Ook deze editie hebben we weer een mooi programma met zeer interessante en inspirerende sprekers. Hieronder vindt u al een klein voorproefje. De komende tijd zullen we steeds meer sprekers bekendmaken. Wacht dus niet en meld u aan voor opnieuw een mooie editie van het NVRD jaarcongres!

 

Woensdag 18 mei 2022

Algemene Ledervergadering NVRD (alleen voor leden)
15:00 – 17:00 uur
Locatie: Strandhotel Westduin

Netwerkavond
19:00 – 22:00 uur
Locatie: Strandhotel Westduin

 

Donderdag 19 mei 2022

Congres
9:30 – 18:00 uur
CineCity Vlissingen, Spuikomweg 1 te Vlissingen

Diner
19:00 – 21:00 uur
Locatie: Strandhotel Westduin

Feestavond
21:30 – 01:00
Locatie: Strandpaviljoen Vloed

 

Dagvoorzitter

Nathan de Groot

Als facilitator, webinarhost en dagvoorzitter helpt Nathan (online) bijeenkomsten interactief, energiek en effectief te maken. Dat doet hij al ruim 10 jaar met veel dynamiek.

“Met scherpte, enthousiasme en plezier wil ik bijeenkomsten en gesprekken meer impact geven. Mijn stijl is verbindend, persoonlijk en resultaatgericht. Ik help graag programma’s ontwerpen aan de tekentafel en sta voor een strakke uitvoering op het (online) podium.”

 

Voorzitter NVRD

Henry Meijdam

Sinds 15 mei 2020 is Henry Meijdam voorzitter van de Koninklijke NVRD. Met zijn brede interesse op het gebied van de fysieke leefomgeving, natuur en milieu past hij uitstekend in deze bruisende sector. Tijdens zijn loopbaan heeft hij diverse bestuursfuncties binnen provinciale en landelijke overheden en ministeriële commissies vervuld, waaronder die van burgemeester van Zaanstad en directeur van het Interprovinciaal overleg (IPO).

 

 

Wethouder Vlissingen

Els Verhage

Els is als wethouder van gemeente Vlissingen onder andere gericht op de beleidsterreinen Beheer openbare ruimte en Milieu- en duurzaamheidsbeleid. Ook is Els 4e locoburgemeester. Tijdens het NVRD jaarcongres zal zij ons welkom heten in haar mooie gemeente.

 

 

 

Sprekers

Dr. Danielle Braun

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes, Tribaal Kantoorgedoe, Patronen en Da’s gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “aandacht is het nieuwe goud”. Meer over Danielle leest u hier.

 

ir. R.P. (Roald) Lapperre

De heer ir. R.P. (Roald) Lapperre is sinds 2017 directeur-generaal Milieu en Internationaal (DGMI) bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Tot de verantwoordelijkheid van zijn directoraat-generaal behoren o.a. circulaire economie, afvalbeleid, luchtkwaliteit, geluidhinder, stoffenbeleid, de stelselverantwoordelijkheid voor vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) en de internationale agenda van IenW. Hiervoor was hij werkzaam in het water- en landbouwdomein.

 

Martin Scholten

Dr. Martin C. Th. Scholten is strategisch adviseur inzake gebiedsgerichte landbouwtransitie in nationaal en internationaal perspectief. Hij is onder meer verbonden aan Imagro: het communicatieadviesbureau gericht op nieuwe perspectieven voor agrifood & leefomgeving. Daarnaast werkt hij voor de Aarhus University in Denemarken en voor Wageningen University & Research, waar hij jarenlang lid was van de directieraad. Scholten is als adviseur nauw verbonden aan de LNV visie ‘Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden – Nederland als koploper in kringlooplandbouw’; en was ook lid van het Adviescollege Stikstofproblematiek (“commissie Remkes”).

 

Ellen Mensink

Ellen is de drijvende kracht en oprichter van Brightloops B.V. Brightloops BV is een start-up gevestigd in Amsterdam gericht op duurzame mode en textiel. Aanleiding tot het oprichten van Brightloops en Loop.a life was de ramp in de kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh in 2013. Het trof haar dat deze bijzondere keten met zoveel kennis, creativiteit en ambacht is verworden tot een wegwerpindustrie met alle gevolgen van dien wat betreft de vervuiling van onze planeet en de arbeidsomstandigheden. Inspirerend was voor haar dat het grote probleem in de kledingindustrie ook tegelijkertijd de oplossing is; recyclen van kleding is een van de meest duurzame manieren om textiel te produceren. Ellen is econoom en heeft een carrière als marketeer, programma-manager en strategisch adviseur op het gebied van duurzame innovatie, business development en later duurzame gebiedsontwikkeling achter de rug.

 

Eric C.L. Marteijn

Niets is zo hard als de zachte kant. In de wereld van de infrastructuur lijkt de kwaliteit van staal, beton en asfalt allesbepalend. Niets is minder waar. De helft van het succes van een infrastructureel werk is er weliswaar aan te danken ECHTER….. het gedrag van mensen binnen en buiten het project bepaalt de andere helft van het succes.

De Nieuwe Sluis Terneuzen is een groot infrastructureel project dat de Vlaamse en Nederlandse regering onder de vlag van de Vlaams Nederlandse Scheldecommissie uitvoeren. Hoe wordt invulling gegeven aan de kwaliteit van de harde en vooral zachte kant van de uitvoering van dit megaproject? Eric Marteijn licht een tipje van de sluier op …… ook over de dilemma’s.

 

Mats Postema

Mats is gedragsexpert en mede-eigenaar van Changing Ways. Samen met zijn vriendin Lena, pasgeboren dochter Lore, hond Darwin en twee katten woont hij in Nijmegen. Hier heeft hij psychologie gestudeerd en zich gespecialiseerd in gedragsverandering. Sinds 2013 zet hij deze expertise in om andere organisaties te helpen hun positieve impact te vergroten. Het is zijn doel om zo onze wereld een beetje duurzamer, gezonder en fijner te maken.

“Duizenden jaren aan evolutie hebben ervoor gezorgd dat wij mensen allerlei ‘knoppen’ in ons hoofd hebben. Als je de juiste knoppen weet te raken, dan kun je echt langdurig gedrag veranderen.”

 

Maikel Harte

Maikel Harte zette zijn eerste schreden op het podium in de jaren negentig als zanger en liedjesschrijver van de Lamaketta’s. Dat was puur toeval want Harte had geen carrière als muzikant of entertainer voor ogen. Toen zijn zus vertelde dat ze in verwachting was van een tweeling kon hij het echter niet laten een tekstje te schrijven. Hij toog ermee naar zijn kameraad Donny Benjaminsz die er muziek bij maakte. Na een opname bij het roemruchte Porgy en Bess gonste het in Terneuzen dat er een nieuwe band was ontstaan en kwamen de eerste optredens. Ze haalden de Mega Top 100 met het lied Joehoe en Kapitein Rooiibos werd een Zeeuwse Evergreen. Na tien jaar besloot Harte slechts nog aan het einde van het jaar op te treden met een eindejaarshow in Zeeuws dialect. Op het NVRD jaarcongres zorgt Maikel voor een fijne komische kwinkslag.